Keresés
Close this search box.

Real Streetwear: ONLY NY

Micah Belamarich illusztrátor NYC iránti rajongásának gyümölcsei.

A streetwear meghatározására kitértünk már az új oldal első posztjában, de ha esetleg nem olvastátok végig: póló egy felirattal, kinyilatkoztatással, nem ritkán provokációval, humoros üzenettel – vagy ennek megfelelő kapucnis pulóver, amit jellemzően a gördeszkás, vagy hip-hop szubkultúra tagjai viselnek. Persze ez nem hivatalos, inkább a mashkulture szerinti definíció, hiszen a streetwear lehet gyakorlatilag bármi, aminek köze van az utcán viselt ruhákhoz és kiegészítőkhöz.

Sorozatunkban azonban csakis a klasszikus értelemben vett, ortodox streetwear márkákkal fogunk foglalkozni, azaz nem lesznek 220 ezer forintos kapucnis pulóverek, Amiri farmerek, Louis Vuitton Supreme, kínai Bape (2011 óta a hongkongi I.T Group tulajdona), vagy Virgil Abloh.

Amik viszont lesznek, azok egyrészt az OG, meghatározó márkák, akik letették az irányzat/kultúra alapköveit, és azóta sem vásárolta fel őket semmilyen befektetői gigacég, másrészt azok az apró cégek, akik 2021-ben is eredeti ötletekkel, és provokatív, vagy humoros üzenetekkel megnyomott pólókat, pulcsikat és sapkákat kínálnak elérhető árakon, mindenféle luxusdivatos sallangot nélkülözve.

Micah Belamarich, New York Only

real streetwear onlyny 00 Real Streetwear: ONLY NY
real streetwear onlyny 04 Real Streetwear: ONLY NY
real streetwear onlyny 05 Real Streetwear: ONLY NY
real streetwear onlyny 06 Real Streetwear: ONLY NY
real streetwear onlyny 07 Real Streetwear: ONLY NY
real streetwear onlyny 01 1 Real Streetwear: ONLY NY

Kezdjük is a sort a jövő héten megjelenő tavaszi kollekciójával éppen aktuális new yorki cimkével, az Only New York-kal.

Az ONLY NY egy 2006 óta működő független manhattani márka, Micah Belamarich alapító és lokálpatrióta (bár New Yorkban ugye mindenki az), természet, gördeszkázás, graffiti, és a Nagy Alma iránti rajongásának manifesztációja.

Belamarich márkája talán a szintén NYC-beli Aimé Leon Dore-hoz áll legközelebb, 90-es évek hangulatú, nosztalgikus vagy kortalan mintákkal, NY-ihlette logókkal, üzenetekkel, és persze madár- és állat illusztrációkkal amik grafikusként az alapító és tervező kedvenc témái.

Legújabb, Dél-Bronxban fotózott kollekciójuk csütörtöktől, április 8-tól kapható az onlyny.com-on, és olyan európai oldalakon, mint például a milánói SLAMJAM, vagy a OneBlockDown.

ONLY NY 2021 Tavasz
Fotók: Tyler Woodford
Videó: Alexander Cody Nguyen

ONLY NY web
ONLY NY Instagram

onlyny ss21 8 Real Streetwear: ONLY NY
onlyny ss21 6 Real Streetwear: ONLY NY
onlyny ss21 5 Real Streetwear: ONLY NY
onlyny ss21 4 Real Streetwear: ONLY NY
onlyny ss21 3 Real Streetwear: ONLY NY
onlyny ss21 2 2 Real Streetwear: ONLY NY
onlyny ss21 7 2 Real Streetwear: ONLY NY
onlyny ss21 9 Real Streetwear: ONLY NY
onlyny ss21 14 1 Real Streetwear: ONLY NY
onlyny ss21 12 1 Real Streetwear: ONLY NY
onlyny ss21 13 2 Real Streetwear: ONLY NY
onlyny ss21 15 Real Streetwear: ONLY NY
onlyny ss21 16 2 Real Streetwear: ONLY NY
onlyny ss21 17 Real Streetwear: ONLY NY
onlyny ss21 18 Real Streetwear: ONLY NY
onlyny ss21 20 Real Streetwear: ONLY NY
You already voted!