Keresés
Close this search box.

IKEA ‘FÖRNUFTIG’ levegőtisztító

és egy kis légszennyezés riadó

Kissé talán triviális egy IKEA posztnál erre kitérni, de ha bevásároltok ebből a „stílusos”, és teljesen elérhető áron kínált FÖRNUFTIG légtisztító berendezésből, esetleg az is eszetekbe juthat naponta látva a hasznos készüléket, hogy tényleg autóval kell-e elgurulni az egyébként három utcányira levő kisboltig, és közben stresszelni a dugó miatt, vagy mégsem olyan macera az a 20 perces gyaloglás, biciklizés, deszkázás, rollerezés.


A Greenpeace 2020-as adatai alapján Magyarországon a fosszilisek égetéséből származó légszennyezés legkevesebb 13 000 korai halálesetért felelős évente, és a GDP csaknem 6 százalékát kitevő gazdasági kárt okoz.
Szénerőművek, családonként egy, két, esetleg három autó, szemétégetés, évente több nyaralás repülővel (legalábbis a pre-COVID érában), vagy akár a cipő, ruha, stb online rendelések milliárdjai – a súlyos légszennyezéshez gyakorlatilag a társadalmunk minden rétege alaposan hozzátesz.


Persze erről beszélni nem túl népszerű dolog, hiszen ha már környezetvédelemről esik szó, sokkal sikkesebb téma egy „vegan” Nanushka kabát, a fém szívószál, tengeri szemétből készült adidas, vegan nápolyi pizza, esetleg a turkálózás. Amik természetesen mind fantasztikus dolgok, és „tök jó, hogy lehet kapni” – de azért néha érdemes lenne azon elmerengenünk, hogy például az ingyenes fővárosi parkolás valóban olyan jó dolog-e, vagy egyszerűen csak odafigyelünk arra, hogy néha kihúzzuk a laptopot a konnektorból, lekapcsoljuk a villanyt, és nem fűtünk úgy, mintha nem lenne holnap.

IKEA ‘FÖRNUFTIG’ Légtisztító, fekete vagy fehér színben
31×45 cm, 17 990 Ft

ikea fornuftig legtisztito 1 IKEA 'FÖRNUFTIG' levegőtisztító
ikea fornuftig legtisztito 2 IKEA 'FÖRNUFTIG' levegőtisztító
ikea fornuftig legtisztito 3 IKEA 'FÖRNUFTIG' levegőtisztító

You already voted!