Keresés
Close this search box.

Dondára várva

Kanye eredetileg július 27-re ígérte tizedik lemezét, az édasanyja után elnevezett Dondát – amit természetesen azóta is várunk.

Kanye West július 22-én telt házas lemezhallgatós-bulit tartott az atlantai Mercedes-Benz Stadionban. A partyra különösebb reklám nélkül, alig két óra alatt minden jegy elfogyott, a Donda CD-t 72 ezer ember hallgathatta végig nagyjából negyven perc alatt, amivel Ye valamivel több, mint egymilliárd-négyszáz milliót keresett – minusz a költségek és az adó.

donda kanye Dondára várva
donda kanye 01 Dondára várva

Mivel Kanyeról van szó, a buli utáni hétvégére, július 27-re ígért lemez persze nem jelent meg sehol – helyette viszont egy kaptunk augusztus 5-i dátumot, és egy nagyon vicces, majdnem két hetes performanszt: a végletesen perfekcionista Ye ugyanis azóta sem hagyta el a stadiont, hanem egyszerűen kibérelte az egészet (napi egymillió dollárért), hogy a helyszínen fejezhesse be „élete lemezét”.

Ha már a stadionban maradt, Kanye múlt héten még beugrott egy focimeccsre, de ezt leszámítva állítólag alig mozdult ki az öltözőben berendezett stúdiójából, és a nyomasztóan spártai szobájából, ahol a kedvenc cipőin, a laptopján, egy pár fekvőtámasz állványon, és egy matracon kívül mindössze egy tv és egy óra voltak a haverjai.

kanye room Dondára várva
Ye szobája az elmúlt két hétben. Forrás: Kanye West Instagram

Hétfőn az is kiderült, hogy Ye a héten ismét nekifut a listening partynak is, hiszen azzal sem volt elégedett – meg persze így újra lehet egy kis zsebpénzt is keresni a stadionbérlésre.

A holnapi, második lemezhallgatós-bulira már egy óra alatt elfogytak a jegyek, de ezúttal a nagy várakozáshoz egy kis reality-bohózatot is kaptunk egy livestream formájában, amiben percről percre követhetjük Ye buli előtti felkészülését, és a lemezfelvétel -talán- utolsó simításait. Itt lehet lesni a dolgot, sajnos hang nincs, de azért szórakoztató:

Holnap pedig újabb lemezbemutató, és talán mi is megkapjuk végre a Dondát, ami egyébként még jó is lehet, hiszen egyrészt Kanye még soha nem csinált rossz lemezt, másrészt a ma debütált újabb részletben egy Dr.Dre-vel közös szerzemény hallható, amiben akkora beat van, hogy bármit elnézünk a bolondos Kanye Westnek.

You already voted!