Keresés
Close this search box.

A Louis Vuitton az Aimé Leon Dore új résztulajdonosa

Teddy Santis és márkája ismét szintet lép.

Reggeli hírek szerint a francia LVMH (Louis Vuitton + Moët Hennessy) konglomerátum sikeresen bevásárolta magát Teddy Santis 2014-ben alapított -eredetileg- streetwear márkájába.

Az eddig is számos divatcéget (Louis Vuitton, Loewe, Céline, Fendi, Kenzo, Loro Piana, J.W.Anderson, stb) birtokló LVMH csoport kisebbségi részesedést szerzett a jelenleg legnépszerűbb, úgynevezett „new preppy” stílust népszerűsítő, New York-i Aimé Leon Dore-ban, ezzel új lehetőségeket biztosítva az alig 8 éve létező brandnek.

Az akvizíció egyik első hozadéka egy hamarosan nyíló londoni ALD üzlet, amit tervek szerint egy párizsi is követ majd 2023-ban.

teddy santis aime leon dore A Louis Vuitton az Aimé Leon Dore új résztulajdonosa
Teddy Santis, az Aimé Lon Dore alapítója és tervezője

A dolog érdekesebb rész azonban inkább az, hogy az egyre sikeresebb Teddy Santis, (akire mellesleg tavaly már a bostoni New Balance is lecsapott, és beszervezték kreatív igazgatónak), a pletykák szerint akár a Louis Vuitton férfi részlegének vezetését is megkaphatja – már amennyiben érdekelt a dologban.

Virgil Abloh posztja ugyanis halála óta betöltetlen, és bár tavaly felmerült még az is, hogy Kanye West örökölheti a pozíciót, valahogy hihetőbbnek tűnik, hogy a Louis Vuitton egy frissebb szemléletű, feltörekvő designerre bízná a főnöki széket, mint amilyen a görög származású Santis is.

Forrás: LVMH

aimeleondore.com

You already voted!