Keresés
Close this search box.

A GAP mindent feltett a YEEZYre

Az első közös kollekciók június végén érkezhetnek a GAP üzleteibe.

Pontosan egy éve olvashattunk először arról, hogy az 1969 óta működő, egykoron sikeres, de 2020-ra a csőd szélére sodródott kaliforniai óriáscég sikeresen környékezte meg az egykori GAP-eladó Kanye West-et egy hosszabb távú együttműködés ajánlatával.

Kanye, aki a Nike-val való viharos szakítása óta folyamatosan olcsó és „mindenki számára elérhető” YEEZY termékekről álmodik, természetesen rátenyerelt a lehetőségre, és a tőle megszokott ijesztő lelkesedéssel vetette bele magát és csapatát a YZY-GAP cuccok tervezésébe.

A tavalyi bejelentés hatására a GAP részvények ugyan átmeneti szárnyalásba kezdtek, de 2020 végére a cég így is 255 üzletét kényszerült bezárni, és 18%-os bevételcsökkenést könyvelt el – azaz joggal remélhetik a fellendülést Kanye nevétől és márkájától.

A Business of Fashion tegnap megjelent beszámolója szerint a GAP mindent a YZY vonalra tett fel: a tíz évre aláírt együttműködés első évében már $150 millió dolláros többletet remélnek, és egyben megerősítették, hogy az első kollekciók már Június végén megjelenhetnek a GAP üzleteiben.

Kanye West korábban posztolgatott tweetjei szerint a YZY/GAP cuccok egységesen $50 dollár, azaz nagyjából 15.000 Forintos áron lesznek megvásárolhatóak – de erre ne vegyetek mérget, mert nyilvánvalóan valamivel drágábbak lesznek, másrészt pedig a resell piac miatt sokáig úgysem lesznek elérhetőek sokak számára – legalábbis olcsón nem.

kanyegap A GAP mindent feltett a YEEZYre
kanye west yeezy gap A GAP mindent feltett a YEEZYre
PERFECTHOODIE A GAP mindent feltett a YEEZYre

You already voted!