Keresés
Close this search box.

A StockX Robert Neal-lel bővíti csapatát

A 24 éves Long Beach-i gördeszkás a milliárdos sneaker üzlet csapatának legújabb tagja.

A cipők és a gördeszkázás szorosan összefüggenek – sőt, a gördeszkázás (váratott) olimpiai debütálása a legnagyobb gyártókat is behúzta az üzletbe. Saját deszkás vonalat épít a Nike, az adidas, a Converse vagy a New Balance is, de emellett számos klasszikus sneaker is beégett a deszkás világba, mint az adidas Superstar, vagy az Air Jordan 1.
Várható volt, hogy a cipőkkel kereskedő sneaker-tőzsde, a StockX is beszáll előbb-utóbb a játékba.

Nemrég jelentették be, hogy a Primitve Skate pro, Robert Neal a milliárdos sneaker üzlet „virtuális” csapatának legújabb tagja. A 24 éves Robert sztorija akár egy újabb amerikai álom megvalósulása is lehet.

A bejelentés alkalmából a StockX honlapján napvilágot látott egy rövid interjú is, amiből mi is közlünk néhány részletet:

StockX: A gördeszkázás mindig is az életed része volt, vagy egyszer csak bevillant valahonnan?

Robert Neal: Nem foglalkoztatott. Amikor fiatalabb voltam, inkább az NBA-ről vagy az NFL-ről álmodtam. Hetedikes lehettem, amikor az osztálytársaimon keresztül megsimertem a gördeszkázást és elkezdtem rá egyre időt szánni. A Nike 18 éves koromban kezdett szponzorálni, akkor realizáltam, hogy ebből meg is lehet élni.

StockX: A deszkázás a természetéből fakadóan nem veszélytelen sport, és neked korábban voltak is sérüléseid. Ez benne van a pakliban, és nem kell vele különösebben foglalkozni, vagy nagy hatással van rád, tanulsz ezekből?

Robert Neal: A sérülések együtt járnak ezzel. Meg kell fizetni az árat, de valamit azért megtanul az ember. A gördeszkázás iránti szeretetet és rajongást, ami újra és újra talpra állít, ha elestél.

StockX: Van olyan emberi kapcsolatod, amelyben sokat tanultál a gördeszkázásról?

Robert Neal: Van. Ő Paul Rodriguez. (Robert fő szponzora, a Primitive Skate alapító tulajdonosa, pro gördeszkás -szerk.) Tőle tanultam meg, hogy legyek türelmes. Látva a pályáját, ahogyan a sérüléséből felgyógyult, és, hogy milyen pozitív volt mindvégig a hozzáállása, arra indít, hogy sokkal jobban értékeljem a gördeszkázást. Ha türelmes vagy a gördeszkázásban, az hosszú távon kifizetődő.

StockX: Mit árul el a magánéletedről az, ahogy a gördeszkán állsz?

Robert Neal: A tisztaság és a rend szeretetét. Azt szeretem, ha a dolgok tiszták és rendezettek. Úgy érzem, hogy ezt a jellemvonásomat sikerült átültetnem a gördeszkás stílusomba.

Robert Neal Instagram

Hussle (2019-2021) és Snoop (2020) Instagram (Robert Neal kutyái)

Fotók: StockX

Tóth Árpád

You already voted!